Auteur Topic: Review Hyrule Warriors door Johan Jansema  (gelezen 1445 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

september 27, 2014, 10:22:30
 • Administrator
 • *
 • Berichten: 468
 • Eigenaar Zelda Club
  • Bekijk profiel
  • bonami museum
Johan Jansema heeft voor Bonami een review geschreven http://www.totalgaming.nl/index.php?topic=14551.0Review Hyrule Warriors Nintendo WII U

Wie is er niet mee opgegroeid, de Zelda games van Nintendo? De adventure game serie van Nintendo behoort al jaren tot de bestbeoordeelde gameseries die er zijn, The Legend Of Zelda Ocarina Of Time wordt door velen zelfs gezien als de beste videogame ooit gemaakt, iets wat ik zeker niet tegen spreek. De games hebben zich altijd gekenmerkt door de vele puzzles oplossen, dungeons doorlopen en de grootste eindbazen verslaan.

Vorig jaar kondigde Nintendo aan dat er soort van Spin off van de Zelda games in ontwikkeling is en die game is nu, ongeveer een jaar later uit. Voor deze game, een actie RPG genaamd Hyrule Warriors is Nintendo de samenwerking aangegaan met Koei Tecmo de makers van de Dynasty Warriors serie waar inmiddels ook al tig delen van verschenen zijn. Voor iedereen die deze gameserie niet kent en simpel gezegd Dynasty Warriors is een serie waarin jij op vele maps vijandelijke basissen moet veroveren door zoveel mogelijk vijanden met de meeste gekke zwaarden, messen en special moves te verslaan. Het resultaat van Nintendo en Koei Tecmo’s samenwerking is de eerste hack en slash game die gebruik maakt van de Zelda licentie. Ze konden dus van het volledige Zelda erfgoed gebruik maken om de beste hack en slash Zelda te maken die er mogelijk is.

Laten we hopen dat na Mario Kart 8 eerder dit jaar, dit de tweede game is die de WII U verkoopcijfers wat omhoog stuwt. Lukt ze dat en is de game van dezelfde kwaliteit die we inmiddels gewend zijn van de Zelda serie of kunnen ze hem beter diep in één van de dungeons van Hyrule wegstoppen?

Lees verder wat ik er van vindt.

The story of Hyrule.

Iedereen die wel één of meerder delen van Zelda gespeeld heeft weet dat het verhaal bijna altijd op hetzelfde neerkomt. De kwaadaardige Ganondorf probeert de 3 stukken van de Triforce -  een soort magische driehoek met grote krachten - te pakken te krijgen om over het land van Hyrule te kunnen heersen. Aan jou Link, Zelda en een handvol andere The Legend Of Zelda personages om hem te stoppen.

The story of Hyrule Warriors.

Lang geleden toen Ganondorf verslagen was zijn de 4 fragmenten van zijn ziel opgeborgen op verschillende plekken en in verschillende tijdslijnen van Hyrule om ervoor te zorgen dat hij nooit weer tot leven kon komen. Maar op de één op andere manier weet Ganondorf toch altijd weer terug te komen en door bezit te nemen van de tovenares Cia is hij erin geslaagd om de Gate of Souls te openen en zo kan hij in de verschillende tijdlijnen van Hyrule zijn krachten proberen terug te krijgen.

Het verhaal van Hyrule Warriors speelt zich af tijdens Ocarina Of Time, Skyward Sword en Twilight Princess. Ook ben ik nog een kleine referentie naar Majora’s Mask tegengekomen, al met al niet de slechtste games lijkt mij zo.

Grafisch.

Iedereen die een WII U in huis heeft weet dat hij hem niet in huis heeft om zijn grafische krachtpatserij, daar heeft Nintendo’s console gewoonweg niet de power voor en één ieder die puur voor realischtische graphics gaat kan beter een Xbox One of een PS4 in huis halen.
Dat gezegd hebbende, neemt dat niet weg dat Hyrule Warriors er gewoon geweldig uitziet. Link, Zelda, Ganondorf en alle andere figuren uit het Zelda Universum hebben er nog nooit zo goed uitgezien.  Alle characters, zowel speelbaar als niet speelbaar zijn met veel oog voor detail weergegeven, de cutscenes zien er schitterend uit evenals de in game animaties en ondanks dat er honderden vijanden tegelijk op het scherm worden getoverd heb ik nooit last van een ingezakte framerate gehad. De game is ook met twee spelers te spelen, helaas alleen local en niet online, waarvan één via de gamepad speelt en daar loopt het wel iets minder soepel als er veel vijanden tegelijk op het scherm komen. Wel lijkt het soms alsof sommige maps iets minder details mee hebben gekregen, een enkele ziet er soms wat simpel en leeg uit, maar omdat je constant middenin de actie zit is dat nergens echt storend.

Game Modes.

Hyrule Warriors bevat 4 gamemodes waarvan je 1 moet downloaden op het moment dat je de game opstart en laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen, de game bevat tientallen zoniet honderden uren aan content. Hier is werkelijk van alles vrij te spelen van nieuwe personages en wapens tot nieuwe special moves en skills waarmee je je character kan upgraden. Net zoals in de meeste games ben ik hier ook begonnen met de story mode, hier Legend mode genoemd. Deze gamemode vertelt het verhaal wat ik zojuist hierboven beschreven heb en het is jou taak om de 18 scenarios te voltooien en het verhaal tot een goed einde te brengen. Bij de meeste scenarios kan je voor dat je start een keuze maken uit het character die je wilt zijn, bij sommigen staat het personage vast, en ook is er vaak te switchen tussen meerdere wapens mits je deze vrijgespeeld hebt natuurlijk.

In Free Mode kan je alle vrijgespeelde scenario’s uit Legend Mode nogmaals spelen. Dit keer wel met een character en wapen naar keuze en kan je alle geheimen die je eerder niet gevonden hebt - zoals heart pieces en Gold Skultullas - hier op je gemak proberen te vinden. Dan heb je de Challenge Mode die Nintendo er als DLC bijgedaan heeft en dus gedownload moet worden en die zoals de naam het al zegt enkele nieuwe missies met zich meebrengt.

Als je denkt dat de meeste tijd in Legend Mode gaat zitten dan zit je ernaast. Adventure Mode zal waarschijnlijk het meeste tijd kosten om te voltooien. Ik kan deze game mode het beste zo omschrijven, hier is het de bedoeling om middels een Zelda map uit het 8 bit tijdsperk die verdeeld is in 128 vakjes allerlei opdrachten te voltooien en de daar bijbehorende unlockables vrij te spelen. Hier zijn naast personages en wapens ook weer heart pieces en Gold Skulltullas te vinden. Het is werkelijk een hele uitgebreide mode en wat ik hierboven omschreven heb is maar het topje van de ijsberg.

Nintendo en Koei Tecmo hebben hier geweldig werk geleverd want welke mode je ook doet alles ademt die typische Zelda sfeer uit. Nergens heb je het gevoel dat je hier een veredelde versie van een Dynasty Warriors game speelt, dit is gewoon Zelda alleen met een iets andere opzet.

Gameplay.

Misschien wel het beste element aan Hyrule Warriors is hoe de game zich laat besturen. Dat is bij dit type games misschien wel het belangrijkst, speelt het niet goed dan kan het er nog zo goed uitzien maar dan houdt het op. Gelukkig is dat hier niet aan de orde de game speelt gewoon perfect. Combo’s en special moves tover je moeiteloos uit je vingers en het voelt gewoon goed om met een vette combo tientallen vijanden tegelijk van de map te vagen. Er zit goede variatie tussen de verschillende speelbare personages waar sommigen snel en wendbaar zijn zoals Link en Zelda, zijn anderen zoals Darunia en Ganondorf traag maar sterk.
Tevens gaat er een goed doordacht systeem achter schuil en omdat je de characters door middel van een uitgebreid RPG achtig level system steeds  beter en sterker kunt maken - met nieuwe wapens en andere upgrades -  blijft het spel lekker lang houdbaar omdat je steeds weer iets nieuws krijgt of ontdekt.

Conclusie.

Hyrule Warriors is niet de Next Gen Zelda die we allemaal graag gezien hadden, daar moeten we helaas nog een jaartje op wachten. Wat Hyrule Warriors wel is, is een geweldige actie game die naar mijn mening nergens onderdoet voor een Legend Of Zelda game. De game biedt tientallen uren vermaak en met de aangekondigde DLC packs die dit jaar en volgend jaar moeten uitkomen wordt dat alleen maar meer. Nintendo heeft ervoor gezorgd dat Koei Tecmo van de volledige Zelda schatkist gebruik kon maken en dat betaald zich helemaal uit in deze fantastische actiegame die bol staat van de herkenbare personages, wapens, muziek en andere dingen waar iedere Zelda fan blij van word. Een uitermate geslaagde mix van twee genres laat zien dat Nintendo nog steeds weet hoe ze vette games moeten maken!

Aantal Spelers  - 1
Multiplayer Online  - Nee
Multiplayer Local – Ja 2 Spelers

Gameplay - 9
Graphics  - 8
Geluid -  9
Replay - 10

Cijfer 9,0september 28, 2014, 12:31:05
Reactie #1
 • Hero of Time
 • *****
 • Berichten: 1.049
 • Geslacht: Man
 • Oprichter Zelda Club Nederland
  • Bekijk profiel
  • Linksquest.nl
Goeie review, en helemaal met hem eens

oktober 31, 2017, 04:23:03
Reactie #2

februari 19, 2018, 03:10:17
Reactie #3
It's a very good game, I like it a lot. I bought this machine because of this game.

april 19, 2018, 04:36:21
Reactie #4
It's a great game, one game. I like it very much You have to try this game.