processional-whales

Auteur Topic: Zelda: Breath of the Wild officieel game van het jaar 2017  (gelezen 508 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

december 12, 2017, 10:59:37


The Legend of Zelda: Breath of the Wild is officieel uitgeroepen tot game van het jaar 2017.
 
Het spel won donderdag 7 december in Los Angeles de hoofdprijs tijdens de Game Awards, de belangrijkste onderscheidingen van de game-industrie.

In de hoofdcategorie waren verder Super Mario Odyssey, PlayerUnknown's Battlegrounds, Persona 5 en het Nederlandse Horizon Zero Dawn genomineerd. Het nieuwste deel in de Zelda-reeks won ook de prijs voor beste regie.

In The Legend of Zelda: Breath of the Wild verkennen spelers een enorme open wereld waar puzzels moeten worden opgelost en monsters moeten worden verslagen. Het spel werd door critici geprezen als een van de beste Zelda-titels ooit.

De game was bovendien medeverantwoordelijk voor het succes van de Nintendo Switch, de nieuwe console van het Japanse gamebedrijf. Het nieuwste deel in de Zelda-reeks was een van de titels die direct bij de lancering beschikbaar was. Uit verkoopcijfers bleek later dat bijna alle kopers van de Switch ook het Zelda-spel aanschaften. Breath of the Wild verscheen ook nog voor de Wii U.

Wie geen genoeg kan krijgen van game van het jaar Legend of Zelda: Breath of the Wild heeft geluk. Vrijdag is het tweede DLC-pakket voor de game verschenen, dat dieper ingaat op wat er voor het hoofdverhaal van de game gebeurde, met nieuwe uitdagingen, gebieden, wapens en kleding.