processional-whales

Auteur Topic: The Legend Of Zelda A Link Between Worlds Nintendo 3DS/2DS Review  (gelezen 1572 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

maart 16, 2014, 17:34:33
 • Administrator
 • *
 • Berichten: 468
 • Eigenaar Zelda Club
  • Bekijk profiel
  • bonami museum
Johan Jansema heeft op totalgaming http://www.totalgaming.nl/index.php?PHPSESSID=4no4s8a10bnp14vofiq5834ie0&topic=13501.0 een review geschreven

En in overleg met hem ga ik deze ook hier plaatsen en ik ben benieuwd wat jullie ervan vindenReview Zelda A Link Between Worlds Nintendo 3DS

The Legend Of Zelda A Link Between Worlds kan op 2 manieren gezien worden, als een vervolg op wat velen een van de beste Zelda games zo niet een van de beste games ooit vinden ,de klassieker A Link To The Past uit 1992, of als een remake van het origineel.


Nostalgisch Origineel


Voor wie destijds het origineel gespeeld heeft is vanaf het moment dat het spel begint het een feest van herkenning zonder dat het ooit in herhaling valt. Dat een remake van een 21 jaar oud spel vandaag de dag nog zo fris aanvoelt is op zich al een prestatie van formaat maar Nintendo heeft kosten noch moeite gespaard zodat dit nieuwe Zelda avontuur zich meer dan kan meten met het origineel en misschien wel beter is dan het origineel.(Al zijn de meningen daar over verdeeld).

Vanaf het eerste moment dat je voet zet in Hyrule valt op dat de makers hebben gekozen voor een top down view en niet voor volledig 3D perspectief zoals in de vorige Zelda op de 3DS ,Ocarina Of Time het geval is. Ook valt het op dat er zoals in vorige Zelda`s weinig tijd verspild wordt met veel uitleg of lange tutorials, hier is het direct tijd voor de hoofdmissie, afrekenen met het kwaad dat Hyrule in zijn greep houdt!

Grafisch is het spel zeer kleurrijk vol met leuke details en zijn het de kleine dingetjes zoals wind water en licht effecten die het echt een van de mooiere 3DS titels tot op heden maakt.

Ook qua geluid is het een feest van herkenning met de herkenbare Zelda deuntjes die vaak net even wat anders gemixt zijn. Naarmate het spel vordert neemt de muziek meer dramatische vormen aan en past dan ook perfect bij de gebeurtenissen die je hier voorgeschoteld krijgt.

De game speelt bovendien erg vloeiend en snel zonder ooit frustrerend te worden.Het onderste scherm van de 3DS is gereserveerd voor de landkaart en voor het wisselen van items wat ook allemaal erg soepel verloopt.

Voor een ieder die eerdere Zelda games gespeeld hebben zijn het minimalistische verhaal en de plotwendingen lang van te voren te voorspellen maar het is de weg die erheen leidt dat dit weer tot een uitstekend avontuur met een dit keer zeer verassend plot maakt.

Huursysteem

Nieuw in deze Zelda is dat vanaf het eerste moment bijna alle items zoals hookshot, hamer, pijl en boog etc direct beschikbaar zijn door middel van een huursysteem (mits je genoeg rupees hebt uiteraard) zonder dat je daarvoor eerst de lange uitdagende kerkers moet doorlopen. Is het game over ben je de items weer kwijt maar kan je ze gewoon opnieuw huren tegen een kleine vergoeding. Later in de game is er uiteraard de mogelijkheid om deze items ook te kopen. Een hele goede zet van Nintendo wat de speler nog meer het gevoel van vrijheid geeft in deze magische wereld.

Muurschildering

Wat ook helemaal nieuw is in dit spel is de mogelijkheid om als muurschildering door middel van speciale spleten in de muren te wisselen tussen werelden. Dit is een mooie aanvulling en meer dan een kleine toevoeging wil je alle geheimen van Hyrule ontdekken. Ook is dit een van de weinige games waar het 3D effect echt goed tot zijn recht komt en dat merk je vooral in de verschillende kerkers waar het diepte perspectief vaak een belangrijke rol vormt. Uiteraard is het spel ook gewoon prima te spelen op de Nintendo 2DS maar in 3D komt het een stuk beter tot zijn recht.

Voor de speler die alleen het verhaal doorloopt kan het avontuur in 10 uur voorbij zijn maar iemand die in elk hoekje en gaatje alle geheimen ,sidequests ,collectibles en minigames zoals Octorock Baseball wil zoeken zal zeker 30 uur met deze fantastische game bezig zijn en zich geen moment vervelen.

Conclusie


Iedereen die ooit een of meerdere Zelda games gespeeld heeft weet wat hij of zij kan verwachten. Een fantastische spelwereld vol met uitdagende puzzels ,vreemde personages en nog vreemdere vijanden. Tel daarbij op de gedetailleerde kleurrijke graphics ,de muziek die je vaak een glimlach bezorgt doordat het allemaal zo herkenbaar is maar net even anders klinkt en de Hero Mode die je vrijspeelt als het spel ten einde is en die de replaywaarde aanzienlijk verhoogt en je hebt een game die waarschijnlijk het beste representeert wat er tot dusver op de 3DS te krijgen is.
Heb je het origineel gespeeld en wil je dit spel puur voor de nostalgie spelen of is dit je eerste Zelda  game ,geen enkel zichzelf respecterende gamer of Zelda fan mag dit spel aan zich voorbij laten gaan.

Pure Nintendo magie en in zijn totaliteit een meesterwerk zoals alleen Nintendo dat kan maken. Een aanrader!

Aantal Spelers  - 1
Multiplayer Online  - Nee
Multiplayer Local - Nee

Gameplay – 10
Graphics – 9
Geluid – 10
Replay – 7

Eindcijfer 9,5

http://youtu.be/qAluniNRibs

april 08, 2014, 11:03:51
Reactie #1
 • Goron
 • ***
 • Berichten: 149
 • Geslacht: Man
 • Cool, cool cool cool
  • Bekijk profiel
Keep your friends close, but your enemies closer."

april 19, 2018, 04:37:06
Reactie #2
Thank you for the review. I want to buy it to play. It helped me decide.

 

processional-whales